VLOERISOLATIE DOOR KLUSKLUS.NL

 

Op zoek naar verduurzaming van mijn kluswerk, ontmoette ik in 2010 Ton Willemsen, de uitvinder van TONZON isolatie. Inmiddels is het adviseren en aanbrengen van TONZON vloerisolaties mijn specialiteit. Maak kennis met deze uiterst effectieve, milieuvriendelijke, comfort-verbeterende en energiebesparende methode. In 2017 werd ik als een van de eerste installateurs in dit vak beëdigd door Insula-certificatie.

Zie hiernaast video met uitleg. 

Ga daarna hieronder het hele offerte- en installatieproces volgen. 

LET OP: mede uit milieu-overwegingen wil ik mij zoveel mogelijk beperken tot de regio Zeist.

Het principe van de Thermoskussens is vergelijkbaar met de thermosfles: de kussens voorkomen dat er uitwisseling van warmte  is tussen de onderkant van de vloer en de koude kruipruimte. Door interne reflexie blijft de warmte behouden.

 

Warme voeten voor warme mensen!

DE INSTALLATIE

Ik neem je mee van eerste kennismaking tot oplevering. Als een stripverhaal beschrijf ik onder de foto’s wat je ziet.

Advies en vragen

Aan de keukentafel vertel ik over de TONZON methode en beantwoord ik al jullie vragen. Daarbij voel ik mij geen verkoper maar adviseur. Vervolgens kruip ik onder de vloer, meekijken mag – zoals negen jaar geleden Koos als een van mijn eerste opdrachtgevers.

Digitaal opmeten

Digitaal meet ik alle compartimenten, kijk welke extra tijd vergende en dus prijsverhogende omstandigheden er zijn (zoals krapte, veel leidingen, puin, troep) en ik maak wat foto’s zodat ook bewoners met claustrofobie hun kruipruimte kunnen bekijken.

Vochtgehalte

Zo nodig meet ik het vochtgehalte in houten balken. Onder 20% relatieve vochtigheid is oké. Bij houten vloeren controleer ik ook de aansluiting vloer op balk: een paar spietjes en uw vloer wiebelt minder.

Inspecteren

Bij betonnen balken inspecteer ik ook de conditie. Dit is gelukkig geen “maandagmorgen-beton” van de firma Kwaaitaal.

Alles checken

Deze vloer is al geïsoleerd met het inmiddels achterhaalde maar nog altijd bij nieuwbouw veel toegepaste EPS. Zéker bij vloerverwarming heeft het zin hier óók de Thermoskussens van Tonzon aan te brengen.

Situatie tekening

Ik maak een tekening van de situatie. Onder deze grote woning als uitleg bij de foto-volgorde. Deze tekening dient alleen voor de prijsberekening. Na opdracht worden de vloeren precies gemeten en thermoskussens op maat geknipt.

Offerte & Bestelling materiaal

Na offerte graag de bestelling en een kleine aanbetaling plus de agenda erbij.

Bodemfolie

De bodemfolie kan meestal op straat worden afgemeten. Per compartiment zoveel mogelijk uit één stuk. De bodemfolie op deze foto is uitgeklapt zes meter breed.

De thermoskussens

Als de bodemfolie ligt, worden de thermoskussens gemonteerd, samengesteld uit ruim vijf breedtematen. Na eindmontage worden de uiteinden dichtgeplakt waardoor gesloten met lucht gevulde compartimenten ontstaan.

 

Boren of nieten

Bij houten vloeren komen de kussens tussen de balken d.m.v. nieten. Bij betonnen vloeren worden de kussens dwars onder de balken met slagplugjes en verstevigingsstickers bevestigd en daarna onderling nog eens verlijmd.

Betonnen vloer afgedekt

Na voltooiing van de installatie mag je nergens meer de onderzijde van de betonnen vloer kunnen zien.

Leidingen

Zoveel mogelijk blijven leidingen onder de kussens in zicht. Eventuele lekkages van PVC-, water- of CV-leidingen worden gemeld.

U kunt er altijd bij

Losse kabels en leidingen op de bodem komen óp de folie te liggen. U kunt er altijd nog bij.

Warmte optimaal

Zo nodig worden CV-leidingen geïsoleerd, gewikkeld en vrij van de bodem gelegd. Zo wordt uitstraling voorkomen en komt het warme water optimaal in de radiatoren! 

Bijna klaar

Alles is klaar, tot in detail. Nog even de restjes afval opruimen en naar boven. Desgewenst maken we nog wat foto’s om u te helpen bij de subsidieaanvraag, indien van toepassing. 

Eindresultaat

Wij houden van ons vak en leveren vol trots het eindresultaat op. Dus wijzelf voelen ons niet gauw geïsoleerd…..

WIL JE NOG MEER WETEN?

Lees eerst de informatie op de site van onze branche-organisatie:

Op de site van Tonzon kun je nog veel meer informatie vinden, zoals:
# verschil met andere isolatiematerialen
# het DuBoKeur: meest milieu vriendelijke toepassing!
# subsidiemogelijkheid
# 10 jaar garantie op materiaal en installatie

Met onderstaande organisaties hebben wij een bijzondere band. 

Welke dat is, ontdekt je door op een logo te klikken.

“Wederzijds endorserend!” 

Je titel komt hier

Je titel komt hier

Je titel komt hier

Je titel komt hier

Je titel komt hier

Je titel komt hier

Je titel komt hier

Je titel komt hier

Je titel komt hier